Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Closed TopicStart new topic
> [Archiwum] NKWT
Achmed
post Jan 31 2010, 23:42 PM
Post #1

The Dead Terrorist

Grupa: Wypędzeni
Użytkownik nr: 19

(IMG:http://www.elderscrolls.com.pl/images/stories/news/NKWT2.png)

(IMG:http://www.elderscrolls.com.pl/images/stories/letters/u.png) waga, uwaga !

Dziś, trzydziestego pierwszego dnia Gwiazdy Porannej, z woli Akatosha, z łaski Cesarza, oraz z inicjatywy Gildii Magów Tamriel, ogłasza się wszem i wobec długo oczekiwane rozpoczęcie Noworocznego Konkursu Wiedzy Tajemnej !

Wzywamy wszelkich miłośników wiedzy, poszukiwaczy mądrości i adeptów tajemnicy na bezkrwawy bój, który odbije się echem w niezmierzonych stuleciach, które nastaną po nas.

Zapraszamy wszystkich tych, którzy potrafią opisać nasz świat kwiecistym słowem i równie mocno tych, którzy słów nie potrzebują, gdyż cenią suche fakty ów świat tworzące.

Zachęcamy zarówno znawców jak i laików, albowiem tylko tutaj i tylko w ten sposób będą mogli się zmierzyć jak równy z równym, ku chwale nieogarnionej Wiedzy Tajemnej Nirnu, którą wraz z Wami przekujemy na nowo i osadzimy w ramach łatwego, beztroskiego i ogólnodostępnego oświecenia... Nie bójcie się po nie sięgnąć !

Na zwycięzców Noworocznego Konkursu Wiedzy Tajemnej czekać będą cenne nagrody rzeczowe oraz aura chwały odkrywców tego co niezmierzone !

(IMG:http://www.elderscrolls.com.pl/images/stories/letters/w.png) iekopomny bój rozpoczyna się wraz z tą chwilą - ogłaszamy Etap Pierwszy : Podania.

~~~~~~

Drogi adepcie, prosimy o złożenie krótkiego acz treściwego podania dotyczącego uczestnictwa w konkursie. Jesteś fanem lore TES ? A może dopiero chciałbyś nim zostać ? Dlaczego ten świat interesuje Cię od dawna lub zaczyna interesować Cię teraz ? Jaką posiadasz wiedzę wyjściową, lub jaką wiedzę posiąść możesz ?

Nie musisz się obawiać, jestem tylko skromnym Mistrzem Ceremonii. Siedzę przy dębowym biurku w skromnej komnacie prawego skrzydła Tajemnego Uniwersytetu Cesarskiego Miasta. Mam przed sobą listę zapisów i z całą pewnością wysłucham Cię z uwagą. Wystarczy, że mnie odwiedzisz i klimatycznie powiesz o sobie kilka słów...

~~~~~~

Podania przyjmowane będą do 10 lutego w tym temacie.
Konwencja sesji nie wymaga pisania opowiadań - im krócej, a treściwiej, tym lepiej. Uwaga : liczba miejsc w konkursie jest ograniczona. Szczegóły organizacyjne podane zostaną w Etapie Drugim. Powodzenia !
Go to the top of the page

+Quote Post
Sataniel
post Feb 1 2010, 17:30 PM
Post #2

Antropomorficzna personifikacja

Grupa: Omnibus CC
Użytkownik nr: 2,452

Clima
Zwę się Xillin Arneth i jestem Altmerem wiedzę o tej krainie od dawna studiuje i wiele ksiąg przeczytałem, z wieloma osobami rozmawiałem by zdobyć mą obecną wiedzę. Jako mag zawszę pragnąłem poznać coraz więcej i więcej, by poznać naturę magii, daedr i aedr, oraz zwiększyć swe umiejętności. Pragnę więc skorzystać z waszego zaproszenia i wziąć udział w wyzwaniu jakie organizujecie.
Z poważaniem:
Xillin Arneth, mag.

Non Clima
Chciałbym wziąć udział w tym konkursie ponieważ trochę lore znam, no i sesje lubię. Lore zainteresowałem się "przy okazji" czytałem sobie książki w Morrku i tak wyszło.
Tyle wystarczy, czy mam rozbudować? No i czy wszyszcy dostali takie wiadomości czy jestem wśród wybrańców?

Ten post został edytowany przez Sataniel: Feb 1 2010, 20:08 PM

+Quote Post
godrykus
post Feb 1 2010, 17:48 PM
Post #3

*
Nowicjusz

Grupa: Użytkownicy
Użytkownik nr: 3,041

Tak samo jak mój poprzednik ja Godryk Knightstone zwracam się z prośbą o zapisanie do konkursu o Wiedzy Tajemnej . Moją wiedzą są głównie Ayleidzi , gdyż poświęciłem badaniom ich ruin i zgłębiając ich wiedzę mnóstwo czasu . Znam też inne rzeczy takie jak legenda o Akavirze czy Ivellonie . W swoim zamku mam dosyć okazały księgozbiór jak np. kolekcja Tajemnicy Talary wszystkie 5 tomów .Więc wiedzę posiadam i oczekuje konkursu . (IMG:style_emoticons/default/dance1.gif)

+Quote Post
Killer-Miller
post Feb 1 2010, 18:05 PM
Post #4

**
Maniak Monstrualnych Modów

Użytkownik nr: 2,952

Witam! Zwę się Adamus Antabolis. Wiele lat swego życia poświęciłem badaniom krasnoludzkich ruin. Przeczytałem niemało ksiąg o krasnoludzkich zwyczajach i poglądach. W swoim domu mam także pokaźną kolekcję krasnoludzkiej broni i pancerzy. Wiele podróżowałem po prowincjach Tamriel i posiadam niemałą wiedzę na temat tych prowincji. Chciałbym złoży podanie do Konkursu Wiedzy Tajemnej, żeby sprawdzi swoją wiedzę. Dziękuję i pozdrawiam! Adamus Antabolis, podróżnik, kronikarz

+Quote Post
Ash
post Feb 1 2010, 19:46 PM
Post #5

Mechanik

Grupa: Omnibus CC
Użytkownik nr: 2,722

Jestem Tirith Valan. Urodziłem się w Cyrodiil, choć mą ojczyzną jest Morrowind. Spędziłem mnóstwo czasu na zgłębianiu kultury moich przodków, można powiedzieć że w tej dziedzinie jestem ekspertem. Przeczytałem wiele ksiąg o moim kraju, byłem tam kilkakrotnie, choć nigdy na długo. Marzę by zarobić na przeprowadzkę do ojczyzny... W swoich podróżach widziałem wiele miejsc, jak Skyrim czy Elsweyr, sporo dowiedziałem się o Argonii od Dresdeńskich niewolników na plantacjach ryżu. Widziałem Alinor, miasto zbudowane jakby ze skrzydeł skarabeusza... Chętnie wezmę udział w walce na opowieści. Być może nagroda pozwoli mi nawet na osiedlenie się gdzieś w Morrowind.

Ten post został edytowany przez Ash: Feb 1 2010, 19:48 PM

+Quote Post
Severyn
post Feb 2 2010, 20:39 PM
Post #6

Trollfacer

Użytkownik nr: 2,967

Witajcie Poszukiwacze! Jestem Severyn Telvai , mag naczelny rodu. Urodziłem się w Tw.Smutku. Przygodę zacząłem na Skryim gdy powoli acz chętnie uraczyłem się pierwszym łykiem nordskiego miodu. Po kilku (?) następnych łykach olśniło mnie! Muszę porównać to do przygody - weźmiesz łyk i chcesz więcej. Po wielu latach beztroskich podróży osiedliłem się w Vivek i jąłem zapisywać przemyślenia po tym okresie. Gdy usłyszałem o tej rywalizacji odstawiłem wszystko i.......
Severyn.

(Przygodę z lore rozpocząłem od przeczytania Arogiańskiej Pokojówki.Zachęciło mnie to do czytania innych książek. Może i nie jestem mistrzem w wiedzy o historii świata gry , ale na pewno na konkursie czegoś się nauczę. Pozdro)

+Quote Post
ARHIZ
post Feb 5 2010, 16:06 PM
Post #7

Sathajaa Cathaa

Użytkownik nr: 1,875

Witajcie! Jestem Arhiz Sathaja Catha, pokorny sługa ALMSIVI i szanowany członek Rodu Redoran, choć mam też wielu krewnych w rodzie Indoril. Dorastałem w Vivek, tam też studiowałem święte pisma i mądre księgi, nie jestem mistrzem, ale wiem to, co kapłan i arystokrata o Tamriel wiedzieć powinien. Z przyjemnością wezmę udział w tym boju.

//NC
Dlaczego świat TES? Nie wiem, po prostu ma "to coś". A moja pierwsza przeczytana książka, to oczywiście Szlak Pielgrzyma (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
Achmed
post Feb 7 2010, 15:38 PM
Post #8

The Dead Terrorist

Witajcie drodzy adepci, Wasze podania zostały przyjęte.
Możecie teraz udać się do gościnnego dormitorium i odpocząć przed rywalizacją, podczas gdy ja zaczekam tu na kolejnych śmiałków.

~~~~~~

ZOSTAŁY 3 DNI DO KOŃCA SKŁADANIA PODAŃ - Nie przegapcie okazji do uczestnictwa w konkursie !

+Quote Post
winster
post Feb 9 2010, 14:52 PM
Post #9

Przybysz

Użytkownik nr: 840

Witaj. Jestem Winster Pyron. Z pochodzenia jestem Bretonem, choć już dawno nie potrafię rozpoznać mojego pochodzenia. Jestem Magiem. Oddałem całe me życie dla zgłębiania tajników magicznych. Moja magia jest moim błogosławieństwem i moim przekleństwem. Żyję samotnie. Wiele podróżuję i zbieram najróżniejsze magiczne artefakty. Mogę liczyć tylko na siebie i moją wiedzę. Ona jest dla mnie wszystkim. Niezwłocznie więc, gdy tylko się o tym dowiedziałem, postanowiłem poszerzyć moje doświadczenie o wasze przedsięwzięcie. Gdy dostanę odpowiedź przybędę niezwłocznie.

+Quote Post
Aquilo
post Feb 9 2010, 21:32 PM
Post #10

Inżynier

Użytkownik nr: 2,624

Aquilo siedział na jednej z wielu skrzyń, zalegających Dzielnicę Handlową Cesarskiego miasta, miętosząc w rękach zerwane właśnie z muru ogłoszenie:
„Uwaga, uwaga… dziś… z łaski Cesarza… bój… ku chwale… czekać będą cenne nagrody…”

- Człowiek ledwie wyjedzie ze stolicy na jakieś porządniejsze polowanie w Czerwonych Borach, a tu już natychmiast wysoko postawiony urzędnik cesarski ogłasza zapisy do agonu z cennymi zdobyczami. Czy to moja wina, że gobliny aż się prosiły, by pokazać im, gdzie zębacze zimują, lub że gospoda w Wejach miała świeżą dostawę win ze Skingradu i że dochodzenie do siebie też zajęło trochę czasu? – myślał sobie skwaszony spoglądając na tłumek chętnych kłębiący się pod drzwiami Biura Cesarskiego.
- Z drugiej strony babcia z zasady prawie zawsze sceptycznie wyrażała się o mojej znajomości otaczającego mnie świata. Tym bardziej dziwne, że przecież zawsze przynosiłem z polowania najlepsze zdobycze. I kto tu nie zna świata! A nawet jeśli ten cały Miztsz Zeremonji (sic) powymyślał jakieś niestworzone rzeczy (i tak bardziej niestworzonych bajek od babcinych wymyślić z pewnością nie mógł!), to tak na wszelki wypadek spróbuję spróbować.- I powlókł się na koniec stojącej przed Biurem w upalnym słońcu kolejki chętnych do wzięcia udziału w zawodach. Natychmiast pojawił się jakiś pracownik rzeczonego urzędu u wpisał go na listę. Aquilo spojrzał na stojących przed nim: nienaganne stroje, czyste ubrania (ukradkiem próbował zetrzeć resztki zaschniętej na spodniach krwi goblina), każdy z pretendentów trzymał różne gróbe zwoje: "Historia Tamriel", "Poczet cesarzy", "Fauna i flora kontynentu". Słychać było szepty recytujących jednym tchem linie genealogiczne Septymów, Urieli, Daedr i inne takie. Jego wzrok padł na niedoczytane do końca zdanie z obwieszczenia: „miłośników wiedzy, poszukiwaczy mądrości i adeptów tajemnicy na bezkrwawy bój”
– No tom nieźle popadł!

+Quote Post
Achmed
post Feb 11 2010, 16:08 PM
Post #11

The Dead Terrorist

A więc stało się... Termin składania podań upłynął i przyszedł czas na ich rozpatrzenie.

Proszę drogich adeptów o trochę cierpliwości i do zobaczenia w drugim etapie konkursu !

+Quote Post
Duke Nathan
post Jun 8 2010, 14:46 PM
Post #12

Ikona grupy
CC Bunney

Grupa: Senior Admin
Użytkownik nr: 1

UWAGA !
Z przyczyn wybitnie obiektywnych, kontynuacja Noworocznego Konkursu Wiedzy Tajemnej niestety opóźniła się o ponad trzy miesiące.

Biorąc pod uwagę niedawny event rocznicowy, oraz fakt, że część kandydatów zgłoszonych w lutym już praktycznie nie odwiedza Clockwork City, Etap Drugi i zarazem właściwa część konkursu zostaje na chwilę obecną odwołana.

Nie wykluczamy wznowienia tej zabawy w przyszłości, ale w takim wypadku Etap Pierwszy zostanie rzecz jasna przeprowadzony ponownie.

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7th September 2010 - 03:45 AM